Lijstenmakerij Garemyn bestaat reeds meer dan 40 jaar in de Brugse binnenstad.

Luc De Busscher heeft meer dan 40 jaar ervaring in het op maat inlijsten. Alle lijsten worden van A tot Z in eigen atelier vervaardigd. Van zelf getekende profielen die daarna worden verguld, verzilverd, gelakt of gepatineerd. Passe-partouts in zuurvrij karton of met linnen bekleed. Anderzijds hebben we een jarenlange ervaring en werken we uitsluitend met zuurvrije materialen. Dit vermijdt verkleuring of verbleking en zorgt voor een optimale conservatie. Bovendien zorgen we ervoor dat het kunstwerk altijd tot zijn oorspronkelijke staat kan worden teruggebracht. 

Kunstwerken, etsen, foto’s, affiches en zelfs voorwerpen komen pas ten volle tot hun recht wanneer ze op de juiste wijze zijn ingekaderd. Een doordachte keuze van een passende lijst is dan ook zeer belangrijk. Het materiaal, de kleur, het gebruik van een passe-partout, de bescherming met glas, … Al deze factoren bepalen de manier waarop de eigenheid van uw werk uit de verf komt.

Naast het esthetisch karakter van de lijst zelf, is echter ook de professionele en deskundige inlijsting van cruciaal belang. Wanneer u een werk laat inlijsten, verwacht u immers dat dit bijdraagt tot de bewaring ervan en het beschermt tegen de tand des tijds.

 

 

alt text

Label Handmade Brugge

In 2019 werd Luc De Busscher bekroond met het label Handmade in Brugge waarbij de Stad Brugge op zoek gaat naar gepassioneerde en gedreven makers, die elke dag opnieuw bewijzen dat ambachtelijk maken een toekomst heeft en dat Brugs vakmanschap van alle tijden is. 

http://www.handmadeinbrugge.be/Makers/Lijstenmakerij-Garmyn

https://www.facebook.com/watch/?v=2286642324886491

De keuze van het glas

Glas zorgt vaak voor de noodzakelijke bescherming van het ingelijste werk (tegen stof, luchtvervuiling, insecten, vingerafdrukken). Op basis van de locatie waar een schilderij, foto of tekening zal worden opgehangen, gebruiken we verschillende soorten glas, met name:

Standaard float glas is 2 mm en is het alom bekende reflecterend glas. Dit glas heeft een goede doorlaatbaarheid, veroorzaakt een lichte verdonkering van het werk en vertoont een eventuele storende 'rest' weerkaatsing. Dit glas is zeer budgetvriendelijk, en laat zich uitstekend reinigen.

Standaard gematteerd 2 mm floatglas, beter bekend als het MAT-niet reflecterend glas. Het one site glas hanteert een éénzijdige behandeling zodat de negatieve uitwerking beperkt blijft. De reiniging van het glas is iets intenser dan het standaard glas wegens een aangebrachte structuur. Het glas is zeer budgetvriendelijk en kent voornamelijk zijn toepassing wanneer de afstand tussen het glas en het werk te verwaarlozen zijn.

Ultra Vue Ontspiegeld glas waarbij we uw kunstwerk inlijsten met dubbelzijdig ontspiegeld glas. De storende reflectie is optimaal geminimaliseerd. Het aanwezige kleurenpalet wordt natuurgetrouw weergegeven door het zuiver wit glas. UV-werende bescherming 65%. Het beste resultaat wordt verkregen bij indirecte belichting en frontaal zicht, men heeft het gevoel dat er geen glas voor het werk staat. Wat u te zien krijgt is dan ook verbluffend, zéér heldere kleuren en met haarscherp beeld! Dit is met zekerheid het beste glas voor elk kunstwerk.